Nyhetsarkiv

Asfaltbolaget renodlar verksamheten genom att sälja åkeridelen

I samband med att vi tidigare i år köpte Furuby bergtäkt av Sune Carlssons Åkeri ingick det ett mindre åkeri som bestod av 4 st lastbilsenheter i köpet.

Vår avsikt med köpet var att komma över ballastverksamheten. Vad gäller åkeridelen tror vi på att våra inhyrda entreprenörer är bäst på att driva åkeri och att vi fortsätter med vår kärnverksamhet där bergtäkten är en av grundstenarna för Asfaltbolagets framtid.

Under augusti 2018 har Asfaltbolaget skrivit ett avtal där vår åkeridel säljs till Benestad Entreprenad, ett företag som vi sedan länge har haft ett bra samarbete med. 

Vi har samtidigt skrivit ett avtal med GDL Växjö där de från och med nu kommer sköta våra grustransporter, vilket tryggar en fortsatt bra leveransservice mot våra ballastkunder. Asfaltbolaget säljer numera stenfrationer genom GDL och Benestad Entreprenad är åkeriet som kör våra grustransporter.

Vi är glada att ha nått denna överenskommelse med Benestad Entreprenad och GDL Växjö och ser fram emot ett gott samarbete som gynnar alla parter.

 
På bilden från vänster: Patrik Magnusson Ägare Asfaltbolaget, Leif Ohlsson VD & Ägare Benestad Entreprenad,
Andreas Karlsson Distriktschef GDL Transport AB, Åke Svensson VD Asfaltbolaget.
Asfaltbolaget renodlar verksamheten genom att sälja åkeridelen